Helene Riisgaard Pedersen

Helene er en av våre store profiler innen dansk/svensk gårdshund. Hun har hatt dansk/svensk gårdshund i 18 år og var med å stifte DSFCA (Danish-Swedish Farmdog Club of America) i USA i 2003.

Som oppdretter har hun oppdrettet ikke mindre enn 79 valper fordelt på 20 kull under kennelnavnet ”Little Denmark’s”.

Hun har god erfaring med forverter og har kun ett eller få kull på hver tispe. Slik er 20 kull fordelt på 11 tisper over 5 generasjoner.

 

Hennes hunder er meriterte i utstillingsringen og i 2019 ble hun godkjent som dommer på rasen. Helene har oppdrettet 3 amerikanske champions, 7 danske champion, 1 finsk champion, 4 svenske champions og en norsk champion samt Hollandsk junior- og veteran champions. Hennes hunder har vunnet årets tispe i DK flere gange, og flere hanner i top-4 i årets han. Årets junior og årets veteran gjennom flere år, og 4 år på rad som årets oppdretter i Danmark. I tillegg har hun avlet fram en verdens juniorvinner og en verdens veteranvinner. 

Helene flyttet i 2010 tilbake til Danmark sammen med sine hunder og mann. Der ble hun raskt aktiv i den danske raseklubben og satt i avlsrådet fra 2013, I 2018 ble hun valgt inn i styret som nestleder. Hele tiden har hennes fokus vært å jobbe fort et tett samarbeid mellom den svenske og danske raseklubben slik at de kunne utvikle rasepresentasjon i forhold til FCI samt å søke om rasenes endelige godkjennelse. Rasen fikk den endelige godkjennelsen i 2019.

I hennes klubbarbeid har det blitt tydelig for Helene hvor viktig det er for rasen og dens framtid at mennesker skaper en åpen dialog selv om man har ulike interesser når det gjelder eget avlsarbeid. Slik at man kan fokusere på felles mål som man kan jobbe aktivt med til fremme for rasen og ha mindre fokus på de tingene som det er ulike synspunkter på.

Levert av Joy & Co