Rasetreff og 20-års jubileum

Rasetreff og 20-års jubileum


 

Program
Helgen 9.-11.august fylles Hunderfossen opp av forventningsfulle og blide gårdshundeiere.
 
For de erfarne er andre helgen i august lagt inn i kalenderen for lengst. For mange er dette deres første rasetreff,
men neppe deres siste.

Utstilling
Hvert eneste år samler vi rasen til en skikkelig gårdshund fest. Her er det litt for enhver smak. Det er selvfølgelig utstilling. Mange tenker kanskje som meg før min første utstilling. Dette er kun et fesjå som ikke har noe som helst å si. Alle som stiller ut er kun opptatt at utseende og alle som stiller ut er splitter pine gale. Nåja, så feil tok jeg. Kanskje ikke om de siste. Litt hundegalskap har smittet over på meg også. Men bortsett fra det så er det veldig moro. Gårdshundfolk er ganske jordnære, så det er ikke her du finner så mye glitter og paljetter.

Her får du se hvordan dagens dommer vurderer din hund i forhold til alle andre sin. Årets dommer er Helene Riisgaard Pedersen fra Danmark.

Og har du en hund som du synes er helt perfekt som den er, men ikke kan eller vil stille den på utstilling, kan du alltid stille den i klassen Beste Familiehund. Der gjør det ikke noe om ørene blafrer eller testiklene er på avveie.

For mange er dette deres første utstilling, så vi tilbyr veiledning og trening på fredagskvelden slik at man ikke er helt blank når lørdagen starter. Påmelding til utstilling er via NKK, mens alle andre aktiviteter blir publisert på klubbens hjemmeside.

Klubbmesterskap
Det blir klubbmesterskap i ulike hundesport, mer info vil komme mot vår/sommer.

Kurs og lek
Dansk/svensk gårdshund er veldig treningsvillig og elsker å bruke hodet sitt. Vi tilbyr mange ulike prøve på kurs slik at du kan teste ut ulike aktiviteter. I skrivende stund er ikke alt spikret så følg med på klubbens hjemmeside for fullstendig oversikt.

Noe for barna
Når man er på Hunderfossen så er det mulighet å kombinere alle aktiviteter med en tur i Familieparken. Det er også Barna gård og på Vegmuseet er det gratis inngang og mye spennende å se.

Det er selvfølgelig også Barn og hund konkurranse. For barn under 4 år blir det egen konkurranse – Barn og Kosehund. Her får de sin egen «gårdshund» en deilig myk leke som de får til odel og eie. Den skal de vise fram for dommer og her er alle vinnere.

For de litt eldre får de gå med ekte hund og vise samspillet med hunden sin. Vi deler inn i 4-9 år og de over 10. Her er det også premie til alle og det er alltid imponerende å se hvor mange som samler seg i ringen.

Det blir også egne kurs for barn, så her er det mange muligheter.

Fest og moro
Fredag kveld arranger vi middag på hotellelet, og lørdag samles vi til piknik på utstillingssletta. Der tar alle med egen mat og drikke. Du må forvente mye hundeprat og latter, og det loddes ut mange flotte premier. Vi har premieutdeling fra klubbmesterskapene og det er kåring av Raskeste Hund og Raskeste Valp. Her kreves ingen ferdigheter utover å løpe raskest til eieren sin.

Overnatting
Det er campingplass rett ved siden av utstillingsområdet. Det er ingen reservasjon eller forhåndsbestilling på campingen, men har aldri vært problem å få plass. Ønsker du mer komfort ligger hotellet i gåavstand, og er muligens eneste hotell i Norge med egen togstasjon. Det er også hytter og leiligheter, så det er alternativ for alle. Hytter, leiligheter, og rom må bookes via hotellet, og er reservert for Raseklubb for dansk/svensk gårdshund. Så husk å fortell at du er fra klubben ellers får du beskjed om at det er fullbooket.

Siden mange booker et år i forveien, så går alt fort unna. Det finnes imidlertid flere hotell, campingplasser og hytter i nær avstand, både i Hafjell, Øyer og Lillehammer.